Heffingskortingen voor buitenlandse belastingplichtige niet meer via salaris

Heffingskortingen buitenlandse belastingplichtige

Buitenlandse belastingplichtigen die 90% of meer van hun inkomen verdienen in Nederland hebben onder voorwaarden recht op dezelfde belastingvoordelen als binnenlands belastingplichtigen. Zij kunnen onder andere gebruik maken van alle heffingskortingen.

Werkgever kan moeilijk achterhalen of werknemer aan de voorwaarden voldoet

Buitenlands belastingplichtigen die niet aan de voorwaarden voor deze regeling voldoen hebben recht op minder of soms zelfs geen heffingskorting. Per 1 januari 2017 verandert dit, aldus de plannen die gepresenteerd zijn met Prinsjesdag dit jaar.

Omdat een werkgever niet altijd kan achterhalen of een werknemer een ‘kwalificerende’ buitenlandse belastingplichtige is, hoeft de werkgever vanaf 1 januari 2018 bij de verloning geen rekening te houden met deze regeling.

Lager nettoloon door misgelopen heffingskorting

Dit kan voor veel buitenlandse belastingplichtigen die wel aan de voorwaarden voldoen, betekenen dat zij vanaf januari 2018 een lager nettoloon op hun bankrekening krijgen gestort. Zij kunnen de misgelopen heffingskorting alsnog ontvangen zodra hun aangifte inkomstenbelasting is goedgekeurd door de Belastingdienst.

Heffingskorting in principe via aangifte inkomstenbelasting

Wilt u niet wachten totdat uw aangifte inkomstenbelasting is goedgekeurd? Neem dan contact op met uw adviseur om te kijken of de heffingskorting ook eerder aan u kan worden uitbetaald. Of stel uw vraag door te mailen aan international@acconavm.nl.

Advies nodig rondom dit onderwerp?
Vul het formulier in en wij nemen contact met u op

Oeps! We konden je formulier niet vinden.
<< terug naar overzicht