http://international%20business

TVL tweede kwartaal verhoogd naar 100 procent

tvl

De Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) wordt opnieuw verhoogd. Voor het tweede kwartaal van 2021 jaar geldt in Nederland een tegemoetkoming in de vaste lasten van 100 procent. Ontdek of u in aanmerking komt en waar u op kunt letten.

TVL: voor wie?

Hebt u als ondernemer in Nederland vanwege de coronacrisis een omzetdaling van minimaal 30 procent, met minimaal 1500 euro aan vaste lasten per kwartaal? En stond u op 15 maart 2020 al ingeschreven als ondernemer? Dan komt u in aanmerking voor de TVL. Sinds 1 januari 2021 is de tegemoetkoming verhoogd naar 85 procent. Vanaf 1 april 2021 krijgt u 100 procent van uw vaste lasten vergoed.

Zó wordt de vergoeding vastgesteld

Of uw bedrijf minimaal 1500 euro aan vaste lasten heeft per kwartaal, wordt berekend met het percentage dat bij uw SBI-code hoort. De SBI-code is de code waaronder u bent ingeschreven in het Handelsregister van de KVK in Nederland.

Goed om te weten

  • Het minimum subsidiebedrag per kwartaal is 1500 euro.
  • Het maximum subsidiebedrag per kwartaal is 550.000 euro voor mkb-bedrijven en 600.000 euro voor overige bedrijven.
  • Land- en tuinbouwbedrijven ontvangen een extra opslag van 21 procent voor de speciale kosten om planten en dieren in leven te houden.
  • De opslagen voor de non-food detailhandel en reissector komen in de TVL voor het tweede kwartaal te vervallen.

Aanvragen met eHerkenning

Sinds 12 april 2021 hebt u voor een TVL aanvraag eHerkenning niveau 3 (eH3) nodig. eHerkenning is de opvolger van DigiD voor bedrijven. Hiermee regelt u met één inlog al uw zaken bij Nederlandse overheidsinstellingen, zoals het UWV, de Belastingdienst en de RVO. Besteedt u de aanvraag uit aan uw adviseur bij Accon International? Dan dient u ook een ketenmachtiging voor eHerkenning te regelen. Uw adviseur van Accon International vertelt u er graag meer over.

Afwijken van SBI-code is mogelijk

Wijkt uw werkelijke hoofdactiviteit af van de SBI-code in het Handelsregister? Dan mag u daar nu van afwijken, zodat u alsnog in aanmerking komt voor de TVL. Dit maakte staatssecretaris Keijzer (EZK) onlangs bekend, naar aanleiding van een rechterlijke uitspraak. Deze afwijkmogelijkheid geldt met terugwerkende kracht tot 1 januari 2021.

Wanneer TVL aanvragen?

De TVL voor het eerste kwartaal van 2021 kunt u via rvo.nl aanvragen tot 18 mei 17.00 uur. Het loket voor het tweede kwartaal gaat naar verwachting vanaf half mei open.

Meer informatie

Wilt u meer informatie of overleggen of een aanvraag TVL voor u verstandig is? Hebt u vragen over eHerkenning? Of hebt u andere (coronagerelateerde) vragen? Dan kunt u terecht bij uw internationale acconavm contactpersoon. Of stuurt u alstublieft een email aan international@acconavm.nl en wij nemen contact op met u.

Advies nodig rondom dit onderwerp?
Vul het formulier in en wij nemen contact met u op

Oeps! We konden je formulier niet vinden.
<< terug naar overzicht