http://international%20business

Update coronasteun in Nederland

update coronasteun in Nederland

Wat betekent dat voor u als internationale ondernemer?

Het Nederlandse kabinet maakte eind mei bekend dat de coronasteun opnieuw met drie maanden wordt verlengd. Tegelijkertijd zien we dat de economie aantrekt en maatregelen in het najaar naar verwachting gaan stoppen. Wat betekent dit voor u als internationale ondernemer in Nederland?

We lichten er twee maatregelen uit:

  1. Noodfonds Overbrugging Werkgelegenheid NOW wordt verlengd t/m 30 september 2021.
  2. Uitstel van belastingbetaling loopt af met ingang van 1 oktober. De invorderingsrente blijft 0,01 procent t/m 31 december 2021, daarna stijgt dit jaarlijks 1 procent.

Ad 1     Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid

De noodmaatregel Overbrugging voor Werkgelegenheid (NOW) is verlengd tot en met 30 september 2021. De nieuwe referentiemaand voor de loonsom wordt februari 2021.

Subsidie NOW6 aanvragen

Voor de aanvraagperiode NOW6 kunt u de subsidie aanvragen tot en met 30 september 2021 als er sprake is van omzetverlies vanwege de coronacrisis. Dit is tevens de laatste NOW periode. Let u daarbij op de voorwaarden, zoals een minimale omzetdaling van 20 procent over een vast omschreven periode van drie maanden en een daling van de loonsom van maximaal 10 procent. In de berekening wordt maximaal 80 procent van het geleden omzetverlies meegenomen. En er geldt een inspanningsverplichting voor de werkgever om werknemers naar een nieuwe baan te begeleiden.

Twijfelt u of de aanvraag van NOW6 voor u de juiste keuze is? Of hebt u behoefte aan meer informatie over de voorwaarden of het kiezen van de juiste meetperiode? Mijn collega’s staan voor u klaar en kijken samen met u naar de beste oplossing voor u en uw onderneming.

Denk aan de verklaring voor NOW

Is dit voor u de eerste keer dat u NOW-subsidie aanvraagt? Dan is het belangrijk om te weten, dat u in een aantal situaties bij de eindafrekening een derdenverklaring of accountantsverklaring nodig hebt.

Een adviseur van Accon International kan een derdenverklaring of accountantsverklaring voor u verzorgen. Het is verstandig om hiervoor tijdig met uw adviseur contact op te nemen.

Friendly reminder

Voor de NOW1-subsidie dient u de definitieve aanvraag met bijbehorende verklaring uiterlijk 31 oktober 2021 in te dienen. Voor NOW2 hebt u hiervoor tijd tot en met 5 januari 2022. Voor de NOW aanvragen vanaf periode drie verwachten we versoepelingen op de verklaringen.

Ad 2     Het belastinguitstel eindigt binnenkort

Vanaf 1 oktober 2021 ontstaan er weer betalingsverplichtingen richting de Belastingdienst. Het betalingsuitstel loopt dan af. En uiterlijk een jaar later, op 1 oktober 2022 moet u beginnen met aflossen van uw eventuele belastingschuld.

Ondernemen over de crisis heen

Hoe pakt u dat aan? In hoeverre kunt u dan beginnen met aflossen? Of wilt u wellicht eerder met aflossen starten? Wat is de invloed op uw liquiditeit?

Praat u hier eens over met uw adviseur van Accon International. Samen met u kijken we naar uw liquiditeiten en de ontwikkeling hiervan. Een liquiditeitsprognose geeft u inzicht om te sturen. En wilt u nog gebruik maken van belastinguitstel in de komende maanden? Ook dan kan onze adviseur u van dienst zijn in de begeleiding met de aanvraag voor uitstel.

Meer ademruimte is op de korte termijn uiteraard fijn en helpt u mogelijk door deze tijd heen. Maar er komt een moment waarop de coronasteun wegvalt. We adviseren u komende periode te gebruiken om vooruit te kijken naar de periode ná corona.

Accon International is uw gesprekspartner

Hoe kijkt u naar het toekomstperspectief voor uw onderneming? Hoe waarborgt u de continuïteit? Neem samen met ons een moment om stil te staan bij uw strategie en uw financiële situatie.

Zo helpen we u tijdig bij te sturen of van koers te veranderen. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met uw acconavm adviseur of stuurt u alstublieft een email naar international@acconavm.nl.

Advies nodig rondom dit onderwerp?
Vul het formulier in en wij nemen contact met u op

Oeps! We konden je formulier niet vinden.
<< terug naar overzicht