http://international%20business

Uitstel van Nederlandse belastingbetaling verlengd tot 1 oktober 2021

In Nederland is het mogelijk om uitstel van belastingbetaling aan te vragen. De regeling is eind juni opnieuw met drie maanden verlengd, waardoor u nog tot 1 oktober 2021 uitstel kunt aanvragen. We vertellen u graag wat dit betekent én hoe u uitstel kunt aanvragen.

Over de verlenging

Oorspronkelijk kon u tot 1 april 2021 gebruikmaken van uitstel van belastingbetaling. Nu is die termijn opnieuw verlengd en wel tot 1 oktober 2021. Ondernemers die al eerder gebruikmaakten van deze regeling, kunnen verlenging aanvragen. Dit geldt voor alle belastingen.

Hebt u betalingsproblemen en nog niet eerder uitstel van belastingbetaling aangevraagd? Dan kunt u dat nu nog doen tot 1 oktober 2021. Vanaf 1 oktober 2022 begint u dan met het aflossen van uw belastingschuld. Tip: Blijft u alstublieft op tijd aangifte doen, dat verandert niet!

Hoe aanvragen?

Bij een belastingschuld lager dan 20.000 euro volstaat een schriftelijk verzoek bij de Nederlandse Belastingdienst. Is uw schuld hoger dan 20.000 euro? Dan heeft de Belastingdienst een derdenverklaring nodig. Deze verklaring kan een acconavm adviseur voor u in orde maken. Met een derdenverklaring maakt u aannemelijk dat de financiële problemen daadwerkelijk zijn ontstaan door de coronacrisis.

Voorwaarden

Als u langer dan drie maanden belastinguitstel krijgt, dan moet u uw kaspositie verbeteren. Daarom zijn er twee extra voorwaarden:

  • U mag geen bonussen of dividend uitkeren.
  • U mag geen eigen aandelen inkopen.

Terugbetalen

Maakt u gebruik van uitstel van belastingbetaling, dan moet u uiterlijk op 1 oktober 2022 beginnen met aflossen. Hiervoor krijgt u drie jaar de tijd, dus tot 1 oktober 2025. U krijgt een brief van de Nederlandse Belastingdienst met een voorstel voor een betalingsregeling voor de belastingschuld die u hebt opgebouwd tijdens het verleende uitstel.

De invorderingsrente blijft tot het einde van 2021 staan op 0,01 procent. Krijgt u nieuwe betalingsverplichtingen die ontstaan na 1 oktober 2021? Dan is er geen uitstel meer mogelijk.

Meer weten?

Hebt u een derdenverklaring nodig voor uw aanvraag voor uitstel van belastingbetaling? Of wilt u advies bij het aanvragen van belastinguitstel? Neemt u dan alstublieft contact op met uw adviseur van Acconavm International. Of stuurt u een email naar international@acconavm.nl. Onze accountant maakt deze verklaring graag zo snel mogelijk voor u in orde, zodat u op tijd de aanvraag kunt doen.

 

Advies nodig rondom dit onderwerp?
Vul het formulier in en wij nemen contact met u op

Oeps! We konden je formulier niet vinden.
<< terug naar overzicht