Bestuurdersbeloningen belast in Nederland

We zien het regelmatig in onze internationale praktijk. De buitenlandse moedermaatschappij als bestuurder van het in Nederland gevestigde bedrijf. Bestuurdersbeloningen zijn belast in Nederland. Bent u als buitenlandse vennootschap bestuurder van een in Nederland gevestigde vennootschap, dan wordt u voor deze bestuurderswerkzaamheden aangemerkt als buitenlands belastingplichtige in Nederland.

Vennootschapsbelasting

De opbrengst van deze bestuurswerkzaamheden minus de daarmee samenhangende kosten (zoals salaris) worden in de heffing van de Nederlandse vennootschapsbelasting betrokken. 

Zowel statutair benoemde bestuurders als materiële bestuurders

Tot en met 2013 was voornoemde regeling enkel van toepassing op statutair benoemde bestuurders. Vanaf 2013 is deze regeling ook van toepassing op materiële bestuurswerkzaamheden. Nederland heeft haar heffingsrecht dus uitgebreid.

Hoe het precies zit met de bestuurdersbeloningen in Nederland, leggen we u uit in onze whitepaper; Bestuurdersbeloningen belast in Nederland. De whitepaper ontvangt u kosteloos in uw mailbox via onderstaand formulier.

Ontvang nu uw gratis whitepaper
Bestuurdersbeloningen belast in Nederland whitepaper - november 2016.pdf
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.


<< terug naar Expertise