http://international%20business

Webshop en omzetbelasting

Verkoopt u uw diensten en/of producten via een webshop? Dan is de kans dat u internationaal zaken doet aanzienlijk. Op internet lijken grenzen snel te vervagen. Echter de gevolgen voor de omzetbelasting, de btw, zijn belangrijk om te kennen en toe te passen.

Wat verstaat men onder webshop

Met een ‘webshop’ worden niet alleen elektronische diensten die u levert, bedoeld, maar ook de verkoop van producten door deze via een website te koop aan te bieden. In deze situatie gaan we ervan uit, dat u, ondernemer die een webshop exploiteert, ondernemer bent voor de omzetbelasting. Uw afnemers wonen in een ander Europees land of zijn daar gevestigd.

Afhankelijk van degene die de diensten afneemt of de producten via internet koopt zijn hier verschillende gevolgen voor de omzetbelasting aan verbonden. Het grootste verschil zit hem erin of u levert aan particulieren of aan andere ondernemers. Daarnaast is van belang of uw afnemer een btw identificatienummer heeft of niet.

Webshop en omzetbelasting

Wilt u graag weten hoe het werkt met de omzetbelasting bij webshops? Per 1 juli 2021 wijzigen de Europese regels op dit gebied. Vraag uw Nederlandse adviseur om advies via international@acconavm.nl. Zo kunt u zich goed voorbereiden.

 

Ontvang nu uw gratis whitepaper
Webshop en omzetbelasting INT whitepaper maart 2017.pdf
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.


<< terug naar Expertise